Andrea Sewell, Handelsjuristerna

Först ut i vår Pre-Gaiusintervjuserie är Andrea Sewell. Andrea är 23 år och läser termin 6 på juristprogrammet och är även nytillträdd VD för Handelsjuristerna. Vid sidan av studier och jobb gillar hon att dansa och umgås med vänner och familj.
HJ Profilbild

Varför valde du att söka dig till Handelsjuristerna?
Jag valde att söka mig till HandelsJuristerna för jag ville praktisera och tillämpa de juridiska kunskaperna jag lärt mig. Juristutbildningen är väldigt teoretiskt inriktad och HandelsJuristerna var därför ett perfekt komplement till studierna. Studera juridik kan dessutom skilja sig en hel del från att arbeta med juridik och på HandelsJuristerna var därför en möjlighet för mig att lära mig hur det var att arbeta med juridik.

Vad finns det för fördelar med att arbeta på Handelsjuristerna under sin studietid?
Fördelen med att arbeta på HandelsJuristerna är att man lär sig att använda juridiken i praktiken. Man får en ovärderlig erfarenhet som gör en väldigt attraktiv på arbetsmarknaden. Det är dessutom roligt att få arbeta tillsammans med och lära känna studenter från olika terminer på juristprogrammet. Ytterligare en fördel med att arbeta på HandelsJuristerna är att man skapar sig ett kontaktnät för framtida relationer och HandelsJuristerna blir som en språngbräda ut i arbetslivet. Det är dessutom ett väldigt flexibelt arbete för att man kan i de flesta fall på egen hand lägga upp hur och när man vill arbeta, vilket gör HandelsJuristerna till ett prefekt extrajobb vid sidan av studierna.

Många tar en examen utan att ens veta hur exempelvis ett aktieägaravtal ser ut eller hur man skriver ett återförsäljaravtal. Många tar examen utan att veta hur man ställer de rätta frågorna till en klient för att få fram tillräckligt med underlag för att genomföra sitt juridiska uppdrag. Många tar examen utan att ha utvecklat ett juridiskt strategi- och risktänkande. Just dessa erfarenheter tar man med sig efter att ha arbetat som juridisk konsult på HandelsJuristerna – redan innan man tar examen!

Du pluggar och är även nytillträdd VD för Handelsjuristerna, det låter ju som att du har en del att göra. Hur får du allt att gå ihop och har du några tips till övriga studenter hur man som bäst pusslar ihop livet?
Det blir en hel del pusslande för att få allt att gå ihop. Men är det en sak som jag har lärt mig, så är det att ta tag i saker direkt och inte skjuta upp saker som måste göras. Det blir i sådana fall lätt att saker och ting läggs på hög och då kan man lätt bli stressad. För att slippa gå runt och tänka på saker som man måste göra så är det bättre att skriva ner allt och bocka av allt eftersom. Kalendern har kommit till stor nytta! Man ska dessutom försöka ta en sak i taget. Försöker man göra allt på en och samma gång så blir det svårt att göra något tillräckligt bra och fokusera ordentligt. Sedan gäller det att försöka vara så effektiv som möjligt genom att utnyttja raster, tiden på bussen eller spårvagnen till skolan osv. till att få saker gjorda. Det kan vara allt från att skicka det där mailet till klienten till att läsa det där rättsfallet som man skulle ha läst till dagens föreläsning. Men viktigaste av allt är nog att unna sig tid till att inte göra någonting alls och ta det lugnt då och då. Netflix är att rekommendera om man vill tänka på något annat än studier och jobb!