Joakim Edoff om GAIUS 2017

Joakim Edoff är Managing Partner för Setterwalls Göteborg, huvudsamarbetspartner till GAIUS. Vi tog tillfället att ställa ett par frågor till Joakim Edoff om hans tankar kring GAIUS 2017.

Varför vill ni fortsätta samarbetet med GAIUS även detta år?
Jag tycker GAIUS är ett fantastiskt event, som ger juriststudenterna tillfälle att ”skrapa” på ytan när det gäller olika karriärvägar och framtida arbetsgivare och oss på andra sidan ett bra tillfälle att visa vilka vi är och vad vi står för. Att vara huvudsamarbetspartner är extra roligt, eftersom det ger fina möjligheter att på olika sätt stödja projektgruppen, som arbetar hårt för att få till en så stor variation och bredd bland utställarna som möjligt och för att göra mässan till en dag som har något för alla.

Som huvudsamarbetspartner, vad har ni för krav och förväntningar på GAIUS?
Jag vill inte lägga några ytterligare krav och förväntningarna på axlarna på alla dem som gör GAIUS till det grymma event det är – Projektgruppen, alla crew och alla besökande studenter. Inramning, ambitionsnivå och projektgruppens engagemang imponerar redan i alla avseenden! Inte minst inställningen att man varje år försöker vrida skruvarna lite till och vässa sig till att göra mässan ännu bättre.

Vad tycker ni är det bästa med GAIUS?
Det bästa tycker jag är alla möten med vetgiriga studenter i Setterwalls monter och under våra kontaktsamtal. Det ger oss möjlighet att visa upp vad Setterwalls står för och hur en ”Setterwallare” är. Och det ger oss möjlighet att fånga upp vilka frågor och funderingar som är viktigast för juriststudenterna, vilket ju är viktigt av flera skäl: De är morgondagens arbetssökanden och framtida medarbetare och kollegor. Men kan också vara framtida klienter eller konkurrenter! Och det är självfallet jätteviktigt att i ett tidigt skede från dem fånga upp både hur man tänker och prioriterar och nya influenser i övrigt.

Vad finns det för ”do’s and don’ts” som student när man besöker en mässa?
Jag tycker inte det finns så mycket ”do’s and dont’s” annat än att man ska utgå från sig själv och vad man är nyfiken på (oavsett vad kompisarna funderar över) och verkligen ta tillfället i akt att på GAIUS ta reda på det genom att ställa frågor. Och vara lite modig i det. 

Tycker du att studenterna bör ställa lite tuffare frågor i Heta Stolen-momentet?
Som jag redan nämnt, är det viktigt att fundera över vad det är som man är särskilt nyfiken på och undrar över och sedan använda GAIUS, inte bara Heta Stolen-momentet, att ta reda på det. Och då ska man inte tveka för att frågan kanske uppfattas som ”tuff”. Setterwalls, och säkert alla andra utställare också, gillar att få frågor – även de som kanske är lite mer kniviga. Och jag tror att vi alla ”misstänker” att studenterna ibland håller inne med några av de frågor man verkligen vill ställa: Fram med dem också!

Setterwalls är ju en av flera affärsjuridiska byråer som under GAIUS erbjuder kontaktsamtal, varför ska man söka kontaktsamtal hos just er?
Som juriststudent har man valt en utbildning med jättefina framtids- och utvecklingsmöjligheter. Kontaktsamtal med oss ska man naturligtvis välja för att man är extra nyfiken på Setterwalls och de möjligheter som erbjuds hos oss. Och för att det är ett riktigt bra tillfälle att få resonera lite djupare kring det man funderar över när det gäller karriär och arbetsmöjligheter.

Joakim EdoffFoto: Jacqueline Leong